1. Als u een kortingscode heeft, kunt u deze hier invullen

Bezienwaardigheden in Rotterdam

De haven van Rotterdam (Spido)
Eén van de bekendste bezienswaardigheden van Rotterdam is de haven. Tussen 1962 en 2004 was dit zelfs de grootste haven van de wereld. Tijdens de bombardement in de tweede wereld oorlog was de helft van de haven verloren. Hierom was de opbouw van de haven een grote prioriteit tijdens de wederopbouw. Er worden verschillende tours aangeboden om de haven van Rotterdam te verkennen. Zoals bijvoorbeeld de Spido die vaart door de haven van Rotterdam. Buiten de reguliere tochten worden er ook thematochten geboden en zijn er ook gecombineerde tickets te koop met andere attracties in Rotterdam. Tijdens zo’n tocht is de prachtige skyline van Rotterdam te zien en is er goed inzicht in de dagelijkse bedrijsvoering van de haven.

Website Spido
* Met de metro is de Spido maar 2 haltes van het hotel verwijderd, lopend is de Spido in 21 minuten te bereiken.

De Euromast
Een andere attractie wat een prachtig zicht geeft bij helder weer is de Euromast. Vanuit de Euromast is een prachtig overzicht van de stad te zien. De Euromast is gebouwd in 1960 naar ontwerp van H.A. Maaskant. Het was toen al het grootste gebouw met een hoogte van 107 meter. Nu is de toren 185 meter hoog en heeft veel te bieden. Behalve een mooi uitzicht kan er ook lekker gegeten worden, gefeest en zelfs geslapen. Ook zijn er mogelijkheden om er te abseilen en tokkelen.

Website Euromast
* Met tram 8 is de halte Euromast in 6 minuten te bereiken, lopend is het in 33 minuten te bereiken.


De kubuswoningen
Rotterdam wordt onder andere gekenmerkt door zijn moderne architectuur. Een bekend voorbeeld hiervan zijn de kubuswoningen. De kubuswoningen, gelegen aan de Blaak, zijn een ontwerp van architect Piet Blom. Piet Blom wenste een dorp in de stad te creëren, een vreedzame, gezellige plek. Hij bedacht een stedelijk bos waar elk huis een boom zou voorstellen. De gelijkenis is treffend. De pijlers waarop de 38 woningen gebouwd zijn lijken wel boomstammen, en de op 45° graden gekantelde woonruimtes stellen hun kruinen voor. De woningen zijn netjes naast elkaar in een kring geschikt, met in het midden een gemeenschappelijke tuin. De 38 woningen die zich hier bevinden zijn gebouwd tussen 1982 en 1984. Eén woning staat tentoon gesteld voor bezoekers, waar het leven in zo’n woning gepresenteerd wordt.

Website Kubuswoningen
* Met de metro (1 overstap) zijn de kubuswoningen in 8 minuten te bereiken, lopend zijn de kubuswoningen in 17 minuten te bereiken.

Erasmusbrug
De Erasmusbrug is de derde brug over de Nieuwe Maas en ligt in het verlengde van de Coolsingel tussen Leuvehoofd en Wilhelminaplein. De Erasmusbrug is ontworpen door Ben van Berkel. Op 4 september 1996 stelde koningin Beatrix de nieuwe brug in gebruik. De bijnaam, gegeven door de vorm van de brug, is “de Zwaan”.

Meer informatie over de Erasmusbrug
* De Erasmusbrug is met de metro maar 2 haltes van het hotel verwijderd en lopend bereikbaar in 25 minuten.

Diergaarde Blijdorp
In Rotterdam is ook één van de oudste dierentuinen van Nederland te vinden, de Diergaarde Blijdorp. Dit is onder andere te merken aan de vele historische en monumentale gebouwen in het park. Het park is ook een van de grootste in oppervlakte (45 hectare). De dierentuin is opgericht in 1857 en na de bombardementen van de Tweede Wereld Oorlog flink uitgebreid. Op 7 december 1940 werd de nieuwe Diergaarde officieel geopend. Het park heeft het grootste Okapi verblijf van Europa en heeft indrukwekkende themagebieden als het Oceanium en de vlinderhal Amazonica.

Website Diergaarde Blijdorp Rotterdam
* Diergaarde Blijdorp is in 10-14 minuten te bereiken met de bus en metro, lopend in 38 minuten.

De Markthal
Een recente toevoeging aan Rotterdamse attracties is de Markthal. De Markthal is gelegen aan de Blaak. De Markthal Rotterdam heeft bij de ICSC in Las Vegas de Viva Best of the Best-Award gewonnen, ofwel het beste winkelcentrum van de wereld!

Een overdekte markthal kom je in meer wereldsteden tegen, maar door de combinatie met woningen heeft Rotterdam een wereldprimeur. De appartementen zijn in hoefijzervorm over de versmarkt gedrapeerd. In de hal bevindt zich de markt met zo’n 100 vers units, circa 15 food shops en diverse restaurants met daaronder een supermarkt en vierlaagse parkeergarage. Wie tussen de marktkramen door loopt en omhoog kijkt, ziet het kunstwerk ‘Horn of plenty’ (Hoorn des overvloeds) van Arno Coenen en Iris Roskam. Door dit grootste kunstwerk van Nederland wordt de Markthal ook wel de Nederlandse versie van de Sixtijnse Kapel genoemd.

Website Markthal
Markthal Tours
* Met de metro (1 overstap) is de Markthal in 8 minuten te bereiken, lopend is het in 14 minuten te bereiken.

Stadion Feijenoord ''De Kuip''
De voetbaltrots van Rotterdam is natuurlijk de club Feyenoord Rotterdam. ''De Kuip'' is het stadion waar Feyenoord haar thuiswedstrijden speelt. De capaciteit van het stadion is maar liefst 51.117. Het heeft een onvergetelijke sfeer die je moet ervaren. Elke thuiswedstrijd in de kuip  is ''het legioen'' de 12e man van de Rotterdammers met een onbeschrijfelijke sfeeracties.

Website de Kuip
* Het stadion is in 19 minuten te bereiken met de tram.

Kinderdijk
Kinderdijk is een klein dorpje 15 km ten oosten van Rotterdam met de grootste concentratie van oude windmolens ter wereld! De 18e eeuwse molens van Kinderdijk zijn een wereldberoemde toeristische attractie en staan op de UNESCO werelderfgoedlijst. Wat uniek is hoeft niet duur te zijn. De molens van Kinderdijk staan aan de openbare weg en je kunt er gratis langswandelen! Als je in demolens wilt kijken, moet je een kaartje kopen bij het bezoekerscentrum in het Wisboomgemaal.

Er staan maar liefst 19 historische molens in Kinderdijk! Deze molens staan langs de dijken en wegen, die ook door de bewoners van Kinderdijk gebruikt worden. Het park is dus niet afgesloten en altijd te bezoeken. 's Avonds zijn de molens ook gezellig verlicht. Wel is het zo dat je langs de molens alleen maar mag fietsen of lopen, maar dat is sowieso de beste manier om de molens goed te bekijken en te fotograferen...

Website Kinderdijk
* Met de auto is Kinderdijk in 30-45 te bereiken en met het openbaar vervoer in circa 1 uur.

Historisch Delfshaven
Historisch Delfshaven is ruim 600 jaar oud. Het is het oudste stukje Rotterdam en mag alleen al om die reden niet ontbreken als je de stad bezoekt. Deze pittoreske jachthaven is een van de weinige stukjes oude stad die het bombardement op Rotterdam in 1940 doorstaan hebben. Het heeft een markante geschiedenis als de plek vanwaar de Pilgrim Fathers naar Amerika vertrokken én als geboorteplaats van zeeheld Piet Hein. Nu is het een autoluwe oase van rust in de levendige deelgemeente Delfshaven en zijn het de historische woonschepen die het beeld bepalen temidden van de vele monumentale panden.

Vroeger verdiende men in Delfshaven de kost met de haringvisserij en het distilleren van jenever. Nu vind je in de historische grachtenpandjes gezellige antiek- en snuisterijenwinkels, cafés en restaurants. Zoals Bierbrouwerij De Pelgrim en café De Oude Sluis, beiden met terras aan de haven. Het terras van ’t Ouwe Bruggetje, één van de betere restaurants van Rotterdam, ligt zelfs op het water.

Historisch Delfshaven heeft zijn authentieke looks altijd weten te behouden, met de ouderwetse korenmolen De Destilleerketel als belangrijk herkenningspunt. Ook Delfshaven is bereikbaar met de Watertaxi.
Website Historisch Delfshaven