1. Als u een kortingscode heeft, kunt u deze hier invullen

Over Rotterdam ❤

Rotterdam heeft vele redenen om bezocht te worden. Het is een uitgaansstad, een moderne internationale stad en staat dan ook bekend om vele aspecten.

In Rotterdam ligt één van de grootste havens van de wereld. Hierom wordt Rotterdam ook wel de World Port City genoemd. De moderne architectuur is ook typerend voor de stad. Nadat Rotterdam gebombardeerd werd in de Tweede Wereld Oorlog, was er besloten om een nieuwe toekomstige blik aan Rotterdam te geven, in plaats van slechts de gebouwen op te bouwen. Vandaag de dag zien we nog steeds deze visie van Rotterdam in de snelle groei van de stad. Buiten de haven en de moderne architectuur is er ook veel aanbod aan restaurants, clubs, attracties, events, festivals, kunst en cultuur.  (Onder het kopje bezienswaardigheden vindt u enkele voorbeelden van het aanbod van Rotterdam) Door de goede openbaar vervoer verbindingen die het Rotterdam Centraal Station biedt is Rotterdam een uitstekende stad om te verkennen. 

Rotterdam was ooit begonnen als een vissers dorpje. Rond 1270 werd een dam in de Rotte gebouwd. Het stadje veranderde al snel in een handelsdorpje. Toen al, was er snelle groei in de stad. In 1340 ontving Rotterdam stadsrechten. In de zestiende en zeventiende eeuw werd Rotterdam uitgebreid tot binnen de stadsmuren. Na 1872 kwam hier verandering in, na de aanleg van de Nieuwe Waterweg werd de stad uitgebreid tot buiten de stadsmuren. Door de haven werd Rotterdam het industriële hart van Europa. De haven zorgde ook voor arbeid en zo trokken andere volken naar Rotterdam om te werken.

In de Tweede Wereld Oorlog werd de stad gebombardeerd. Een groot deel werd zwaar getroffen, maar er werd direct aan de opbouw begonnen. Dit zorgde voor de moderne architectuur en de prachtige skyline die in de stad te vinden is. De stad onderging een groei van welvaart en immigranten trokken naar Rotterdam, wat de stad de multiculturele stad van vandaag maakt.

* Één van de bekendste Rotterdammers was Desiderius Erasmus, hij was een geleerde die rond 1467 werd geboren. Zijn naam is nog veel te zien in de stad.